Remzi Aydın Jöntürk , a Turkish film director, actor, screenwriter and producer. He directed more than a hundred and twenty films between 1965 and 1987 until his death in a car accident while returning from shooting of the movie Afrodit .

Jöntürk is credited for making some of the most famous examples of the Turkish Psychedelic Action Cinema. Finest examples this style is  ” The Adam Trilogy” including “Yıkılmayan Adam”,  starring Cüneyt Arkın.

Jöntürk is considered one of the most acclaimed cult film makers of 1970’s Turkish cinema during its boom period. This is due to his unorthodoxy of using psychedelic yet political and criminal themes as well as over-expressive yet socially charged dialogs in almost all of the movies he had produced and written.

Remzi Aydın Jöntürk’s Filmography

Films as Actor (5 Films)

Malkoçoğlu Kara Korsan 1968

Aslan Bey 1968

Malkoçoğlu Krallara Karşı 1967

Başlık 1965

Kamalı Zeybek 1964

Films as Director (72 Films, will be updated with more)

Afrotid (Aphrodite)1987

Yaralı Can (Wounded Hearth) 1987

Biraz Neşe Biraz Keder (Sometimes happiness, sometimes sadness) 1986

Domdom Kurşunu (Shotgun) 1985

Eroin Hattı (Heroine Connection) 1985

Altar 1985

Geçim Otobüsü (Election Bus) 1984

Halk Düşmanı (Enemy of State) 1984

Beş Kafadar (Five Friends)1984

İkimiz De Sevdik (We Both Fell in Love) 1983

Can Kurban (Victim of Life) 1983

Nikah (Wedding) 1983

Aşk Adası (Island of Love) 1983

Türkiyem 1983

Bir Pazar Günü (One Sunday) 1982

Ağlayan Gülmedi mi? (Those Who Cry Also Laughs) 1982

Milcan 1981

Öğretmen Kemal (Kemal the Teacher)1981

Acı Gerçekler (Painful Truth) 1981

Takip (Chase) 1981

Unutulmayanlar (Unforgettables) 1981

Çile (Pain)1980

Çile Tarlası (Field of Pain) 1980

Destan 1980

Kara Yazma (Black Scarf) 1979

Hayat Harcadın Beni (Life Wasted Me)1979

Uyanış (Awakening) 1978

Kaplanlar Ağlamaz (Tigers don’t Cry)1978

Lekeli Melek (Stained Angel)1978

Avare 1978

Kan (Blood)1977

Yıkılmayan Adam (Indestructible Man)1977

Satılmış Adam (Sold Man) 1977

Şeref Yumruğu (Fist of Honor)1977

Hırçın Kız (Wild Girl) 1977

Yarınsız Adam (Man without Tomorrow)1976

Ölüme Yalnız Gidilir (Must go to Death Alone)1976

Silahlara Veda (Farewell to Arms)1976

Tepedeki Ev (House on the Hill)1976

Hora Geliyor Hora (Here comes the Hora)1976

Bir Defa Yetmez (One is not Enough)1975

İsyan (Mutiny) 1975

Macera (Adventure) 1975

Yarınlar Bizim (Tomorrow is Ours) 1975

Kahramanlar (Heroes) 1974

Zindan (Prison) 1974

Sayılı Kabadayılar 1974

Göç (Migration) 1974

Duvak 1973

Pir Sultan Abdal 1973

Arap Abdo (Abdo the Arab)1973

Elif İle Seydo (Elif and Seydo)1972

İntikam Kartalları ( Eagles of Revenge) 1971

Hasret 1971

Kader Bağlayınca (When Destiny Bounds) 1970

Sevgili Muhafızım (My Lovely Bodyguard)1970

Avare (Vagabond) 1970

Yaralı Kalp (Wounded Hearth)1969

Malkoçoğlu-Cem Sultan 1969

Malkoçoğlu- Kara Korsan 1968

Cango Ölüm Süvarisi (aka Korkusuz Adam) (Cango, the Fighter of Death)1967

Malkoçoğlu- Krallara Karşı 1967

Bir Şoförün Gizli Defteri (Secret Memoirs of a Chauffeur)1967

Eşkiya Celladı (Executioner of Bandits)1967

At Hırsızı Banuş ( Banush, the Female Horse Thief)1967

Ve Silahlara Veda (And Farewell to Arms)1966

Yaşamak Haram Oldu (Living has become a Sin)1966

Göklerdeki Sevgili (My Love, in the Sky) 1966

Zorlu Düşman (Though Enemy) 1966

Beyaz Atlı Adam (The Man with White Horse) 1965

Mağrur Ve Sefil (Victim and Poor) 1965

Zımba Gibi Delikanlı (Though Guy)1964

Films as Producer(5 Films)

Altar 1985

Domdom Kurşunu 1985

Halk Düşmanı 1984

Elif İle Seydo 1972

İntikam Kartalları 1971

Films as Scripts Writer (44 Films)

Domdom Kurşunu 1985

Eroin Hattı 1985

Beş Kafadar 1984

Geçim Otobüsü 1984

İkimiz De Sevdik 1983

Aşk Adası 1983

Bir Pazar Günü 1982

Acı Gerçekler 1981

Azap Çiçeği 1981

Milcan 1981

Unutulmayanlar 1981

Sevgi Dünyası 1980

Avare 1978

Kaplanlar Ağlamaz 1978

Hayata Dönüş 1977

Hırçın Kız 1977

Hora Geliyor Hora 1976

Ölüme Yalnız Gidilir 1976

Silahlara Veda 1976

Bir Defa Yetmez 1975

İsyan 1975

Macera 1975

Kahramanlar 1974

Sayılı Kabadayılar 1974

Zindan 1974

Göç 1974

Duvak 1973

Elif İle Seydo 1972

Malkoçoğlu Ölüm Fedaileri 1971

Hasret 1971

İntikam Kartalları 1971

Melikşah 1969

Malkoçoğlu Akıncılar Geliyor 1969

Yaralı Kalp 1969

Malkoçoğlu Cem Sultan 1969

Yakılacak Kitap 1968

Bir Soförun Gizli Defteri 1967

Bir Şoförün Gizli Defteri 1967

Eşkiya Celladı 1967

Yaşamak Haram Oldu 1966

Göklerdeki Sevgili 1966

Ve Silahlara Veda 1966

Beyaz Atlı Adam 1965

Zımba Gibi Delikanlı 1964

Films as Book Author(1 Film)

Kader 1968

Films as Assistant Director (1 Film)

Şoför Nebahat Ve Kızı

Sub Pages: